- حمایت مالی از شرکتهای تولیدکننده نرمافزار
- ضمانت دولتی در قرارهای منعقده بین شرکتهای ایرانی و خارجی
- تصویب قانون مالکیت فکری برای کلیه نرمافزارهای تولید داخل توسط مجلس شورای اسلامی
به نقل از ZDNet، این حافظههای فلش Eraser USB نام گرفتهاند و به گفته کارشناسان، برای دانشآموزان و دانشجویان بیشتر کاربرد خواهند داشت.
بدنه این حافظههای فلش از جنس پاککن است و کاربران میتوانند حین استفاده از آن به عنوان یک حافظه مجازی، غلطهای املایی خود را نیز به کمک این دستگاه دیجیتالی پاک کنند.ببخشید دوستان دیر شد باید برم مدرسه.فقط بگم از امروز می خوام مطالب تخصصی کامپیوتر بذارم.سوالی هست؟
در خدمتم
تا حالا شده ویندوزتونو پاک کنید و ویندوز جدید نصب کنید ولی نام ویندوز قبلی هنوز در لیست انتخاب سیستم عامل باشه؟
برای حذف اون روی My computer راست کلیک کنید و properties رو بزنید.سپس وارد قسمت advance بشید.در بخش startup and Recovery روی setting کلیک کنید در این قسمت کنار
display list of operating system time to رو برداریدو ok کید حالا دیگه در ابتدای بوت شدن کامپیوتر لیست سیستم علمل ها نشان داده نمیشود .
ولی اگه 2تا سیستم عامل دارید و لیستتون 3تا سیستم عامل رو نشون میده که یکیش همونیه که پاک شده مراحل بالا رو انجام ندید بلکه در قسمت startup and Recovery با استفاده از گزینه ی edit میتونید لیست سیستم عامل ها رو ویرایش کنید.
ولی قبل از تغییر دادن اون پیشناهاد میکنم اول ازش یه پشتیبان داشته باشید.از File گزینه ی save as رو بزنید و یه جایی ذخیرش کنید.
سریعتر کردن زمان Shutdown در Windows XP
وارد ریجستری شده و شاخه زیر را دنبال کنید:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
سمت راست پنجره , راست کلیک کنید و پس از انتخاب New روی Strring Value کلیک کنید .
نام آن را به WaitToKillAppTimeout تغییر دهید . وارد آن شده و زمان آن را به 500
تغییر دهید . توجه داشته باشید این عدد از 500 کمتر نباشد زیرا در ویندوز اشکال
ایجاد می شود . حال کامپیوتر را ریستارت کنید .
ابتدا دقت کنید این روش تقریبأ بر روی کلیه گوشی ها امکان پذیر است و تنها بر روی برخی مدل های قدیمی امکان استفاده از آن وجود ندارد.
در گوشی های نوکیا:
از منوی اصلی وارد Settings شوید.
سپس به قسمت Network بروید.
اکنون وارد بخش Network Mode شوید.
حالا گزینه UMTS را انتخاب نمایید.
گوشی شما ممکن است رستارت شود. کار تمام است.
بعد از این کار ، عبارتی با عنوان 3G در کنار نشانگر آنتن گوشی فعال میشود.
اکنون (ترفندستان) میتوانید با شماره گیری گوشی خود توسط تلفن دیگری مطمئن شوید که در دسترس نیستید.
برای بازگشت به حالت معمولی ، مجدد به مسیر فوق رفته و گزینه Dual Mode را انتخاب نمایید.
در گوشی های سونی اریکسون:
از منوی اصلی وارد Settings شوید.
سپس به قسمت Connectivity بروید.
اکنون وارد بخش Mobile Networks شوید.
حالا به قسمت GSM/3G networks بروید.
اکنون بایستی گزینه 3G Only را انتخاب نمایید.
کار تمام است. با شماره گیری گوشی خود توسط تلفن دیگری نتیجه را ببینید.
برای بازگردانی گوشی به حالت اولیه ، کافی است از مسیر یاد شده گزینه GSM and 3G را انتخاب کنید.
در برخی از گوشی های سونی اریکسون مسیر انجام این کار به این شکل است:
Menu > Tools > Control Panel > Connections > Mobile networks > GSM/3G networks
در سایر گوشی ها نیز روش انجام کار تقریبأ به همین شکل است. شما باید در قسمت تنظیمات گوشی خود و در بخش Network آن ، حالت شبکه را بر روی GSM یا UMTS تنظیم کنید. با آزمون و خطا نیز این کار میسر است.
لازم به ذکر است این روش بر روی خطوط مخابراتی داخل کشور یعنی همراه اول ، تالیا و ایرانسل امکان پذیر است چرا که در حال حاضر هیچ کدام از این اپراتورها از فناوری 3G پشتیبانی نمی کنند.
به نقل از ترفندستان
وبلاگ و وبلاگ نویسی همچنان روند توسعه و گسترش خود را ادامه داده و هر روز بر تعداد وبلاگ نویسان افزوده می گردد .جامعه وبلاگ نویسان را اقشار متفاوت جامعه تشکیل می دهند .( پیاده کنندگان نرم افزار ، طراحان وب ، متخصصین و کارشناسان فن آوری های اطلاعات و ارتباطات ، معماران اطلاعاتی ، روزنامه نگاران ، وکلاء ، متخصصین آموزشی ، مشاوران و محققین فن آوری اطلاعات ، سیاستمداران و ... ) . با توجه به جایگاه بسیار مهم وبلاگ نویسی برای روزنامه نگاران ، دانشگاه MIT در پائیز سال 2002 ، اقدام به ارائه یکواحد خاصبرای دانشجویان نموده است .
اکثر وبلاگ ها دارای یک خط فکری خاص بوده و به نوعی آن را دنبال می نمایند . مثلا" در صورتی که یک بلاگر علاقه مند به فن آوری باشد ، با جمع آوری مطلب از منابع متفاوتی نظیر : نمایشگاه ها ، سمینارها و یا سایت های دیگر ، آنان را با فرمت مورد نظر در بلاگ خود ثبت و در اختیار مخاطبان خود قرار دهد . درصورتی که یک بلاگر علاقه مند به یک بیماری خاص بوده و مسائل علمی آن را به نوعی دنبال می نماید ، می تواند مقالات و موضوعات جدید منتشر شده در رابطه با بیماری مورد نظر را بر روی بلاگ خود منتشر نماید . در صورتی که یک بلاگر , علاقه مند به مسائل اقتصادی می باشد ، می تواند با جستجو و یافتن مقالات جدید در رابطه با اقتصاد، آنان را بر روی بلاگ خود منتشر نماید .
برخی از وبلاگ نویسان از بلاگ خود به منزله یک آلبوم عکس و یا بریده روزنامه ها ( شکل خاصی از یک حافظه online ) استفاده می نمایند. زمانی که بلاگر یک لینک مناسب را در این خصوص پیدا نماید و یا اطلاعاتی خاصی را که قصد دارد آنان را بخاطر بسپارد ، آنان را بر روی بلاگ خود قرار می دهد .بلاگ یک محیط الکترونیکی قابل جستجو را فراهم که علاقه مندان می توانند با استفاده از یک مرورگر وب و در هر نقطه ای از جهان به محتویات آنان دستیابی داشته باشند.
گسترش و عمومی شدن وبلاگ ها :
اکثر وبلاگ های اولیه توسط طراحان وب و نرم افزار و به عنوان یک فعالیت جانبی که در منزل دنبال می نمودند ، ایجاد و محتوی و ماهیت اطلاعاتی آنان در رابطه با توانمندی و پتانسیل های فن آوری هائی بود که در آن زمان یکی پس از دیگری مطرح می شدند . تعداد وبلاگ ها در ابتدا بسیار اندک و محدود بود تا این که در سال 1999 با راه اندازی چندین سرویس رایگان و یا ارزان قیمت دررابطه با وبلاگ و وبلاگ نویسی ، تعداد آنان رو به افزایش نهاد . سرویس هائی نظیر :Pitas,Livejournal ،Blogger وEditThisPage.com ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . استفاده از سرویس های فوق،مستلزم دانش فنی بالائی نبود و علاقه مندان به ایجاد وبلاگ می توانستند به سرعت اقدام به ایجاد وبلاگ مورد نظر خود نمایند . ( رشد چشمگیر وبلاگ و وبلاگ نویسی ) .
تا اواسط سال 2000 ، بیش از یکهزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا اواسط سال 2002 به بیش از نیم میلیون رسید. بر اساس آمار موجود، تعداد وبلاگ های ایجا د شده توسط سیستم های وبلاگ نویسی به بیش از چندصدهزار رسیده و هر چهل ثانیه یک وبلاگ جدید ، ایجاد می گردد ( بیش از شصت هزار وبلاگ در هر ماه .منبع) .
یکی از مهمترین تحولات مهم در ارتباط با وبلاگ ها ، تبدیل آن به یک رسانه محاوره ای بود. تعداد زیادی از مولفین و نویسندگان وبلاگ ها از وبلاگ خود برای بحث در ارتباط با موضوعات مورد علاقه و یا موضوعات گفته شده توسط سایر نویسندگان در وبلاگ های دیگر استفاده و با بکارگیری لینک های متعدد،امکان دنبال نمودن مباحث مورد نظر را در اختیار خوانند گان قرار می دهند. بدین ترتیت ، خوانند گان علاقه مند ، می توانستند در مباحثه مورد نظر شرکت و علاوه بر آگاهی از سایر دیدگاههای موجود ، نقطه نظرات خود را بیان و یا شخصا" اقدام به ایجاد وبلاگ و دنبال نمودن مباحث مورد نظر در وبلاگ خود نمایند .
از لحاظ ظاهری ، شاید وضعیت فوق را بتوان مشابه ارتباطات "چندین نفربا چندین نفر" در نظر گرفت که تاکنون به اشکال متفاوتی نظیر newsgroups ( گروه های خبری ) و یا mailing lists ( لیست های نامه ) ، پیاده سازی شده است . در این رابطه یک تفاوت اساسی وجود دارد : با توجه به اینکه نطرات ارائه شده بر روی فصای متعلق به مولف وبلاگ ارسال می گردد ، پاسخ به سایر افراد ضروری نبوده و آنان پاسخ خود را با مراجعه به وبلاگ ، مشاهده خواهند کرد. یکی دیگر از تحولاتی که همزمان با رشد و گسترش وبلاگ ها محقق گردید ، مطالعه وبلاگ ها توسط سایر وبلاگ نویسان بود که باعث ایجاد پدیده ای با نام blogrolling ، گردید . ( بخشی از یک وبلاگ که لیست سایت هائی را که مولف وبلاگ - بلاگر - ، آنان را بطور منظم و همیشه مطالعه و اصطلاحا" به آنان سر می زند را مشخص می نماید. این بخش معمولا" در بخش سمت راست و یا چپ صفحه بلاگر ویا در یک صفحه مجزاء قرار می گیرد ) . یکی از خصایص جالب این لینک ها ، ایجاد یک جامعه ارتباطی ( شبکه ای ) بین وبلاگ نویسان می باشد .
مشاغل مربوط به IT به نقل از سایت .itbusinessedge | |
Application Development Manager خواهشمندم که نظرتون رو در این باره بیان کنید. |
تخصیص بودجه ۱۲۵۰ میلیارد ریالی (۱۶۰ میلیون دلار) در سال ۱۳۸۱ نشانه اهمیت و تأثیر بیچون و چرای این صنعت در آینده جهان میباشد، که از این بودجه ۷۵۰ میلیارد ریال آن برای تجهیزات سختافزاری، نرمافزاری و شبکه جامع اطلاعرسانی بازرگانی و ۵۰۰ میلیارد ریال آن نیز برای اشتغال از طریق این صنعت میباشد.
بازار فناوری اطلاعات
اما باید دید که بازار فناوری اطلاعات در ایران تا چه اندازه گنجایش و توان پیشرفت را دارا میباشد؟ اگر چه ایران بهدلیل تحریمها و تحولات اقتصادی تا حد زیادی از این مقوله عقب افتاده و این امر تأثیر منفی زیادی را به بازار فناوری اطلاعات ایران تحمیل نموده است اما با این حال با تلاش دستاندرکاران این صنعت شاهد رشد سریع و چشمگیر آن هستیم. برآورد حجم بازار فناوری اطلاعات ایران کار چندان سادهای نیست اما مطابق با شاخصهای منتشر شده از سوی بعضی از سازمانها، ارزش بازار فناوری اطلاعات ایران در آغاز هزاره سوم، بین یک تا یکونیم میلیارد دلار تخمین زده میشود که این رقم سالانه، از رشد سالیانه قابل توجهی برخوردار است. توجه به این نکته که بازار فعلی فناوری اطلاعات در ایران در یکی از بهترین مقاطع خود برای سرمایهگذاری بهسر میبرد، بسیار مهم و حایز اهمیت است.
شرکتهای کامپیوتری
بحث دیگر شرکتهای کامپیوتری حامی صنعت فناوری اطلاعات در ایران میباشند. تا پایان سال ۱۳۷۶ تعداد کل شرکتهای کامپیوتری در ایران اعم از آن دسته از شرکتهایی که توسط شورای عالی انفورماتیک تأیید شده یا نشده بودند، به ۱۰۵۱ شرکت میرسید. از این میان تا خرداد سال ۱۳۷۹، ۴۸۴ شرکت از طرف شورای علی انفورماتیک ایران احراز صلاحیت شده بودند که از این میان ۷۸% سهم شهر تهران و تنها ۲۲% سهم سایر شهرستانها میشد. که این خود نیز باعث بازنگری به منزله جذب تمامی سرمایههای فنی به سمت پایتخت و عقبافتادگی نسبی سایر شهرستانها از نظر علمی نسبت به پایتخت میشود!
نکته دیگر کسب استانداردهای جهانی برای ورود به بازار جهانی صنعت فناوری اطلاعات (IT) و رقابت با سایر کشورها صاحب صنعت در این زمینه نظیر آمریکا، اروپا، هند و … میباشد. تاکنون در یک طرح آغازین، هشت شرکت نرمافزاری موفق به دریافت گواهینامههای IT Tick،ISO ۹۰۰۱ شدهاند و تعداد بیشتری از شرکتها نیز بهدنبال اخذ این گواهینامهها میباشند.
نرمافزار
مقوله دیگر در زمینه این صنعت مقوله نرمافزار میباشد.
دولت ایران برای حمایت هرچه بیشتر از صنعت نرمافزار در داخل کشور اقداماتی صورت داده است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ذکر این نکته که ارزش ۲۰۰ میلیون دلاری بازار نرمافزار ایران پتانسیل افزایش تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار را دارا میباشد از آن جهت حایز اهمیت است که دولت با افزایش حمایت مادی و معنوی از این صنعت میتواند به پیشرفت صنعت فناوری اطلاعات (IT) کمک شایانی کرده باشد.
صادرات و واردات نرمافزار
اما پس از تولید یک نرمافزار بحث بازار فروش آن بهمیان میآید که مقوله واردات و صادرات نیز از همین دست میباشند. شرکتهای نرمافزاری ایران برای افزایش سود حاصله، گسترش بازار نرمافزار، جلب سرمایهها و بالا بردن سطح کیفی تولیدات خود نیاز به همکاری و تبادل اطلاعات با شرکتهای بزرگ نرمافزاری در جهان را دارا میباشند. و این موضوع باعث افزایش مبلغ مجوزهای واردات نرمافزار از یک میلیون دلار در سال ۱۳۷۵ به پنج میلیون دلار در سال ۱۳۷۸ میباشد. از طرفی شرکتهای نرمافزار ایرانی از محصولات نرمافزاری تولید شده در سال ۱۳۷۵ که بالغ بر ۷۱۰ محصول بودهاند، ۷۰ محصول آنرا به ارزش تقریبی یک میلیون دلار صادر کردند که نمودار زیر توزیع موضوعی این نرمافزارها را نشان میدهد.
نمودار
زمینههای توسعه نرمافزار در ایران را میتوان به صورت زیر نام برد:
سخت افزار:
پس از جنگ و در زمان بازسازی کشور تمام توجهات به سوی تولید داخلی و پیشرفت و توسعه دادن و به اصطلاح رسیدن به خودکفایی کشیده شد، که در نتیجه این فکر حمایت های دولت از تولید داخلی افزایش یافت و تولیدکنندگان داخلی با تصویب قانون حمایت از تولید کننده که طبق آن محصولات تولید شده در خارج اجازه ورود به داخل کشور را نمی یافتند، برای ادامه این راه تشویق شدند. همچنین دولت با در نظر گرفتن یارانه های متعددی از جمله اختصاص ارز با نرخ پایین، تولیدکنندگان را یاری کرد. اما متأسفانه حمایتی این چنین جدی از تولیدکنندگان داخلی عوارض جانبی نیز به همراه داشت. اما تولید داخلی کفاف تقاضای بازار را نمی داد و به قولی عرضه و تقاضای بازار با هم پیش نمی رفتند و همین موضوع کافی بود تا قاچاق اجناس خارجی به کشور آغاز شده و هر روز نیز افزایش یابد. و این در حالی است که جنس خارجی با قیمت بسیار کمتر و تنوع بیشتر از جنس داخلی به بازار عرضه می شد و این نتیجه ای جز ورشکست شدن تولیدکنندگان داخلی نداشت. دولت برای مقابله با این معضل، موانع عینی تعرفه ای را از میان برداشت.
به این ترتیب تنها حمایتی که هم اکنون دولت از تولیدکنندگان داخلی به عمل میآورد اخذ تعرفههای بالاتر برای کالای ساخته شده از کشور است و دولت امیدوار است که بتواند با این ترفند از ورود کالای قاچاق به داخل کشور جلوگیری کند که تا حدودی نیز موفق بوده است. بیشتر محصولات فوق از کشورهایی چون کره، آلمان، فرانسه و ژاپن به ایران وارد می شوند و شرکت های سوئدی نیز در حوزه تأمین تجهیزات شبکه سازی و ارتباطات راه دور ایران فعالیت قابل ملاحظه و چشمگیری دارند. اگر چه اکنون ورود انواع رایانه به داخل کشور مجاز است، اما به دلایلی که بحث شد رایانه های با مارک تجاری در بازار بسیار نایاب است. از طرفی امروز تولید داخلی به طور کامل تقاضای بازار را جواب می دهند. به عنوان مثال می توان به نمایشگرها اشاره کرد. در ایران حدود ۱۰ شرکت تولید کننده نمایشگر وجود دارد که نمایشگرهای CRT را با استاندارد جهانی TCO , MPRIIرا تولید می کنند. این تولید کنندگان مارک های مشهور نمایشگر را تولید کرده و به این ترتیب کل نیاز بازار را تأمین می کنند. طبق آمارهای رسمی در سال ۱۳۷۹ حدود چهار هزار نمایشگر تولید شده است. اما متأسفانه هنوز قطعاتی مانند CPUs, DRIVERs, RAMs هنوز به صورت قاچاق به کشور وارد می شود.
نکته قابل توجه ارزش بازار رایانه های شخصی و لوازم جانبی آن است. طبق آمارها در سال ۱۳۸۰ ، فروش چهارصد هزار دستگاه رایانه شخصی ارزش را به رقمی معادل ۵۰۰ تا ۷۰۰میلیون دلار رسانده که مطابق دهه گذشته افزایش ۲۰ درصدی آن پیش بینی می شود.ترکیب بازار مصرف رایانههای شخصی در ایران به صورت زیر است:
دولت که سهمی نزدیک به %۷۰ را در بر میگیرد که خود شامل:
نکته قابل توجه در این بخش نفوذ سریع کامپیوترهای شخصی به خانه ها در عین ساکن ماندن رشد در بخش های دولتی و بخش های کوچک تجاری است که حدود %۲ بوده و پیش بینی ها نشان میدهد که این رقم در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت.
شبکه:
در این بخش به توضیح در باره مطالبی مانند ارتباطات خطوط تلفن، سیستم تلفن همراه، زیر ساخت ارتباطی، شبکه ملی دیتا می پردازیم.
ارتباطات خطوط تلفن:
در ایران تنها شرکت ارایه کنندگان خدمات تلفن، مخابرات ایران می باشد. ظرفیت شبکه مخابرات کشور در سال ۱۳۷۴ بالغ بر ۵ میلیون خط بوده است که این رقم تا پایان تیرماه ۱۳۷۹ به ۹.۸ میلیون خط تلفن ثابت رسیده است. به این ترتیب ضریب نفوذ تلفن ثابت در ایران برای هر ۱۰۰ نفر جمعیت ۱۳.۸ برآورد می شود.این ضریب در سال ۱۳۸۰ به ۱۴ رسیده است. برطبق برنامه های موجود تعداد تلفن های ثابت در ایران تا سال ۱۳۸۴ به ۲۰ میلیون خط خواهد رسید.
سیستم های تلفن های همراه:
سیستم تلفن همراه در ایران از نسل دوم و از سیستم GSM استفاده می کند. بر اساس آمار موجود تعداد تلفن همراه واگذاری شده در ایران از سوی شرکت مخابرات در ایران تا پایان سال ۱۳۸۰ حدود ۱۸ میلیون خط بوده است. بنابراین ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران ۵ درصد است. شرکت مخابرات قصد دارد تا با همکاری بخش خصوصی در ۳ سال آینده ۱۰ میلیون خط دایر نماید و همچنین در بهبود کیفیت این خطوط نیز برنامه هایی در دست اجراست.
عدم نگرش مدیران نسبت به کاربرد اینترنت در صنعت گردشگری این صنعت را با تهدید مواجه کرده است. |
قسمت دوم
دستگاهی خام
منبع:سایت آینده
قسمت اول
شصت سال قبل دو دانشمند یک ماه از وقت خود را به انجام پژوهش و آزمایشهایی اختصاص دادند که به عامل شکلگیری جهان مدرن منجر شد. این دوره از کار جان باردین (John Bardeen) و والتر براتین (Walter Brattain)، که برای ویلیام شاکلی (William Shockley) کار میکردند، بعدها به نام "ماه معجزه" شناخته شد و نتیجه آن ساخته شدن اولین ترانزیستور فعال بود.
شصت سال قبل دو دانشمند یک ماه از وقت خود را به انجام پژوهش و آزمایشهایی اختصاص دادند که به عامل شکلگیری جهان مدرن منجر شد. این دوره از کار جان باردین (John Bardeen) و والتر براتین (Walter Brattain)، که برای ویلیام شاکلی (William Shockley) کار میکردند، بعدها به نام "ماه معجزه" شناخته شد و نتیجه آن ساخته شدن اولین ترانزیستور فعال بود.
به گفته دکتر آرت رامیرز (Art Ramirez) از آزمایشگاههای بل (Bell Labs) – محل این اختراع در سال ۱۹۴۷آنها چیزی را به جهان عرضه کردند که به مکانیسم اصلی تمام صنعت الکترونیک تبدیل شد. جف کاتز (Jeff Katz)، راهنمای موزه تاریخ کامپیوتر در سیلیکون ولی (Silicon Valley) (محلی در سانتاکلارای کالیفرنیا با گستردهترین تمرکز تجارت و کار تکنولوژی عالی در جهان) میگوید: ترانزیستورها در هواپیما، خودرو، دوربینهای دیجیتال و فرهای مایکروویو وجود دارند. در هر خانه حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ترانزیستور وجود دارد، که شاید اینهم برآورد محافظهکارانهای باشد. زیرا اگر کامپیوتر و دوربینهای دیجیتال را هم به این شمارش اضافه کنید، احتمالا به یک تریلیون خواهید رسید.
● عصر کامپیوتر
کار ترانزیستور کنترل جریان الکتریسیته در یک مدار است. جریانی که میان دو ترمینال- منبع یا source و خروجی یا drain- با ایجاد یک جریان یا ولتاژ به سومین ترمینال که gate نام دارد، کنترل میشود. به گفته دکتر رامیرز درست مانند شیر آب است. پیچ شیر همان gate است و بدنه شیر جریان الکترونها را میان منبع و خروجی کنترل میکند.
این وسایل ریز، دارای دو خصوصیت کلیدی هستند که آنها را برای مهندسین الکترونیک بسیار جذاب میکند: آنها سیگنالها را تقویت میکنند و میتوانند به عنوان یک سویچ عمل کنند. قابلیت تقویت سیگنال آنها را به وسیلهای محبوب در صنعت ارتباطات و مخابرات تبدیل کرده است و امکان تبدیل شدن آنها به سویچ یا کلید خاموش و روشن کردن فوری، ترانزیستور را به جزء اصلی صنعت محاسبات و کامپیوتر مبدل نموده است.
سونوتون ۱۰۱۰، اولین محصول ترانزیستوری ظهور و پیدایش ترانزیستور در جهانی اتفاق افتاد که در حال گذراندن دوره بازسازی و بهبودی پس از جنگ جهانی دوم بود. به گفته کاتز در طی جنگ و برای انجام ارتباطات و محاسبات با اهداف نظامی، کارهای بسیاری در زمینه الکترونیک انجام گرفت. برای مثال بریتانیاییها در دسامبر سال ۱۹۴۳، کلوسوس (Colossus) –اولین کامپیوتر الکترونیک- را ساختند تا پیامهای مخابره شده توسط فرماندهان عالی آلمانی را به دست بیاورند.
این موقعیت با اختراع کامپیوتر انیاک (ENIAC) به اوج خود رسید. انیاک به سال ۱۹۴۶، در دانشگاه پنسیلوانیا راهاندازی شد و اولین کامپیوتر دیجیتال قابل برنامهریزی بزرگ محسوب میشد. در این ماشین نیز مانند کلوسوس به جای ترانزیستور از لامپ خلاء که والو ترمیونیک (thermionic valve) نیز نامیده میشوند، استفاده شده بود، این لامپها سازههای ظریفی شبیه لامپهای روشنایی هستند.
جورج اسکالیس (George Scalise) رئیس مجمع صنایع نیمه هادی میگوید: [کامپیوتر اولیه] یک اتاق را پرکرده، انرژی عظیمی مصرفی میکرد و حدود ۱۸۰۰۰ لامپ خلاء در آن به کار رفته بود، اما قابلیتهای بسیار محدودی داشت. بدون یافتن چیزی یا روشی که بتواند این دستگاه را با قیمت کمتر، انرژی کمتر، اندازه کوچکتر و کارآمدتر بسازد، ارتقاء این سیستم امکان نداشت.